ProjectOSX

Welcome Guest!

Returning User? Login here.

Want membership privileges? Register here.

8 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Start a new topicClosed
> My Bootloader, Chameleon 2 based
FormerlyKnownAs
post Dec 29 2010, 11:28 PM
Post #41
QUOTE (FormerlyKnownAs @ Dec 29 2010, 05:53 PM) *
EDIT - Very rude of me - Thank you for this branch! - apart from the above all seems very smooth so far smile.gif

P.S - woking ATM - will post bdmesg ioreg etc later,



ATI5000Enabler deffo not working "Unable to start ATI5000Enabler.dylib" - No Video posted without GraphicsEnabler.dylib
EDID is being read just fine and once 1920x1080 (the read value) is added to theme.plist the verbose text is now correct aspect/size etc but Chameleon GUI is still messed up.

My OC'd FSB is read but unclocked values are shown in system profiler.
Memory is also seen correctly but as 888MHz not 1067MHz (it is native 1067@ 1.8v.)

But all this is cosmetic.

Will carry on playing ... with my RAID setup did I read i can remove "rd=uuid boot-uuid=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx" ? Will test now
EDIT - removed rd=uuid, cleared caches on EFI parts' and boots just fine
- Sleep working as before, must use RIP script for auto sleep


Attached File  bdmesg_FKA_29_12_10.txt ( 6.64K ) Number of downloads: 6

Attached File  IOReg_FKA_rev692.zip ( 642.9K ) Number of downloads: 4

Attached File  Extra.zip ( 800.81K ) Number of downloads: 15


Thanks again
D

P.S - Safari working just fine
Attached File  Screen_shot_2010_12_29_at_23.34.20.png ( 12K ) Number of downloads: 26

smile.gif

This post has been edited by FormerlyKnownAs: Dec 30 2010, 02:09 AM
10.6.4 retail, SW RAID0, Chameleon 2 (Some variant of!), DSDT tickled a little b1t
Intel Core 2 Quad Processor Q9450
MSI Platinum/ Zilent P45 - EFI BIOS v1.0 current backup - asus p5q pro turbo
XFX Radeon HD5770 1GD DDR5
4GB Crucial DDR2 PC2 8500 1066MHz
FormerlyKnownAs
post Dec 30 2010, 01:09 PM
Post #42
QUOTE (FormerlyKnownAs @ Dec 29 2010, 11:28 PM) *
My OC'd FSB is read but unclocked values are shown in system profiler.
Memory is also seen correctly but as 888MHz not 1067MHz (it is native 1067@ 1.8v.)


It would appear this part isn't cosmetic!
According to voodoomonitor - and backed up by very low Xbench and Cinibench scores- My FSB is running at stock 333MHz under OS X as apposed to the 400MHz I've set in BIOS!
Multi and voltage is switching between each of my 3 p-states.

I've extracted the generated SSDT tables and all looks OK:
CODE
DefinitionBlock ("./SSDT-1.aml", "SSDT", 1, "PmRefA", "CpuCst", 0x00001000)
{
External (\_PR_.P004, DeviceObj)
External (\_PR_.P003, DeviceObj)
External (\_PR_.P002, DeviceObj)
External (\_PR_.P001, DeviceObj)

Scope (\_PR)
{
Name (CST, Package (0x02)
{
One,
Package (0x04)
{
ResourceTemplate ()
{
Register (FFixedHW,
0x01, // Bit Width
0x02, // Bit Offset
0x0000000000000000, // Address
0x01, // Access Size
)
},

One,
One,
0x03E8
}
})
}

Scope (\_PR.P001)
{
Alias (CST, _CST)
}

Scope (\_PR.P002)
{
Alias (CST, _CST)
}

Scope (\_PR.P003)
{
Alias (CST, _CST)
}

Scope (\_PR.P004)
{
Alias (CST, _CST)
}
}

CODE
DefinitionBlock ("./SSDT-2.aml", "SSDT", 1, "PmRef", "CpuPm", 0x00003000)
{
External (\_PR_.P004, DeviceObj)
External (\_PR_.P003, DeviceObj)
External (\_PR_.P002, DeviceObj)
External (\_PR_.P001, DeviceObj)

Scope (\_PR)
{
Name (PSS, Package (0x03)
{
Package (0x06)
{
0x00000A68,
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x00000820,
0x00000001
},

Package (0x06)
{
0x0000091B,
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x0000071D,
0x00000002
},

Package (0x06)
{
0x000007CE,
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x00000618,
0x00000003
}
})
}

Scope (\_PR.P001)
{
Alias (PSS, _PSS)
}

Scope (\_PR.P002)
{
Alias (PSS, _PSS)
}

Scope (\_PR.P003)
{
Alias (PSS, _PSS)
}

Scope (\_PR.P004)
{
Alias (PSS, _PSS)
}
}


Any Ideas?
D
10.6.4 retail, SW RAID0, Chameleon 2 (Some variant of!), DSDT tickled a little b1t
Intel Core 2 Quad Processor Q9450
MSI Platinum/ Zilent P45 - EFI BIOS v1.0 current backup - asus p5q pro turbo
XFX Radeon HD5770 1GD DDR5
4GB Crucial DDR2 PC2 8500 1066MHz
FormerlyKnownAs
post Dec 30 2010, 11:16 PM
Post #43
don't know if i should but i see no change with rev697

Attached File  bdmesg_FKA_rev697.txt ( 6.68K ) Number of downloads: 3


What i have noticed, regarding the my low FSB, is the frequency value generated by chameleon in each set of _PSS data using your branch is calculated from stock FSB.
CODE
Scope (\_PR)
{
Name (PSS, Package (0x03)
{
Package (0x06)
{
0x00000A68, //<2664
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x00000820,
0x00000001
},

Package (0x06)
{
0x0000091B,
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x0000071D,
0x00000002
},

Package (0x06)
{
0x000007CE,
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x00000618,
0x00000003
}
})
}


Should be (as generated by another branch (valv)
CODE
DefinitionBlock ("./SSDT-1.aml", "SSDT", 1, "PmRef", "CpuPm", 0x00003000)
{
External (\_PR_.P004, DeviceObj)
External (\_PR_.P003, DeviceObj)
External (\_PR_.P002, DeviceObj)
External (\_PR_.P001, DeviceObj)

Scope (\_PR)
{
Name (_PCT, Package (0x02)
{
ResourceTemplate ()
{
Register (FFixedHW,
0x00, // Bit Width
0x00, // Bit Offset
0x0000000000000000, // Address
,)
},

ResourceTemplate ()
{
Register (FFixedHW,
0x00, // Bit Width
0x00, // Bit Offset
0x0000000000000000, // Address
,)
}
})
Name (PSD, Package (0x01)
{
Package (0x05)
{
0x05,
Zero,
0x00000000,
0x000000FC,
0x00000004
}
})
Name (PSS, Package (0x03)
{
Package (0x06)
{
0x00000C78, //<3192
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x00000820,
0x00000820
},

Package (0x06)
{
0x00000AE9,
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x0000071D,
0x0000071D
},

Package (0x06)
{
0x0000095A,
0x00000000,
0x0000000A,
0x0000000A,
0x00000618,
0x00000618
}
})
Name (PPC, Zero)
}

Scope (\_PR.P001)
{
Alias (PCT, _PCT)
Alias (PSD, _PSD)
Alias (PSS, _PSS)
Alias (PPC, _PPC)
}

Scope (\_PR.P002)
{
Alias (PCT, _PCT)
Alias (PSD, _PSD)
Alias (PSS, _PSS)
Alias (PPC, _PPC)
}

Scope (\_PR.P003)
{
Alias (PCT, _PCT)
Alias (PSD, _PSD)
Alias (PSS, _PSS)
Alias (PPC, _PPC)
}

Scope (\_PR.P004)
{
Alias (PCT, _PCT)
Alias (PSD, _PSD)
Alias (PSS, _PSS)
Alias (PPC, _PPC)
}
}


Either way I remember back from my speedstep thread that value was always Zero. Maybe this was incorrect?

Cheers
D
10.6.4 retail, SW RAID0, Chameleon 2 (Some variant of!), DSDT tickled a little b1t
Intel Core 2 Quad Processor Q9450
MSI Platinum/ Zilent P45 - EFI BIOS v1.0 current backup - asus p5q pro turbo
XFX Radeon HD5770 1GD DDR5
4GB Crucial DDR2 PC2 8500 1066MHz
Slice
post Jan 13 2011, 07:58 AM
Post #44
All my drivers successfully returned after hibernate
CODE
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: hibernate image path: /var/vm/sleepimage
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: sizeof(IOHibernateImageHeader) == 512
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: Opened file /var/vm/sleepimage, size 2147483648, partition base 0x140e8b6000, maxio 400000 ssd 0
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: hibernate image major 14, minor 3, blocksize 512, pollers 5
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: hibernate_alloc_pages flags 00000000, gobbling 0 pages
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: hibernate_setup(0) took 0 ms
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: VoodooSDHC: sleep requested with state 0
Jan 13 10:50:42 sergey kernel[0]: System SafeSleep
Jan 13 10:51:31 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_setall start 0x23bca000, 0x23bf5000
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_setall time: 133 ms
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: pages 396566, wire 69188, act 70163, inact 748, spec 125, zf 109, throt 0, could discard act 39937 inact 44688 purgeable 12806 spec 158802
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_setall found pageCount 140333
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen, ml_get_interrupts_enabled 0
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen(0)
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: writing 139167 pages
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: encryptEnd 5554fd0
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: hibernate_machine_init: state 2, image pages 137122, sum was 6f3bc700, image1Size a652e00, conflictCount 0, nextFree 1df
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_discard time: 134 ms, discarded act 39937 inact 44688 purgeable 12806 spec 158802
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen(), ml_get_interrupts_enabled 0
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen(0)
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: hibernate_machine_init reading
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: PMStats: Hibernate read took 3218 ms
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: hibernate_machine_init pagesDone 208267 sum2 6d6e48a7, time: 3218 ms
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: Wake reason =
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: System SafeSleep Wake
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: Previous Shutdown Cause: 3
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: VoodooSDHC: wakeup requested with state 2
Jan 13 10:51:32 sergey kernel[0]: Ethernet [AppleYukon2]: Link up on en0, 100-Megabit, Full-duplex, Symmetric flow-control, Debug [78ed,6c00,0de1,0000,45e1,0000]
Jan 13 10:53:07 sergey kernel[0]: hibernate image path: /var/vm/sleepimage
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: sizeof(IOHibernateImageHeader) == 512
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: Opened file /var/vm/sleepimage, size 2147483648, partition base 0x140e8b6000, maxio 400000 ssd 0
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate image major 14, minor 3, blocksize 512, pollers 5
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_alloc_pages flags 00000000, gobbling 0 pages
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_setup(0) took 0 ms
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: VoodooSDHC: sleep requested with state 0
Jan 13 10:52:04 sergey kernel[0]: System SafeSleep
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_setall start 0x23bb7000, 0x23bca000
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_setall time: 60 ms
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: pages 180680, wire 69737, act 71556, inact 746, spec 123, zf 109, throt 0, could discard act 9526 inact 4532 purgeable 28 spec 24323
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_setall found pageCount 142271
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen, ml_get_interrupts_enabled 0
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen(0)
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: writing 141105 pages
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: encryptEnd 5384420
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_machine_init: state 2, image pages 138220, sum was ceea268b, image1Size a2b1600, conflictCount 0, nextFree 1df
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_page_list_discard time: 33 ms, discarded act 9526 inact 4532 purgeable 28 spec 24323
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen(), ml_get_interrupts_enabled 0
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: IOHibernatePollerOpen(0)
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_machine_init reading
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: PMStats: Hibernate read took 3242 ms
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: hibernate_machine_init pagesDone 210754 sum2 32603b9f, time: 3242 ms
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: Wake reason =
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: System SafeSleep Wake
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: Previous Shutdown Cause: 3
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: VoodooSDHC: wakeup requested with state 2
Jan 13 10:53:08 sergey kernel[0]: Ethernet [AppleYukon2]: Link up on en0, 100-Megabit, Full-duplex, Symmetric flow-control, Debug [78ed,6c40,0de1,0000,45e1,0000]


And second check
sudo pmset -a hibernatemode 0
CODE
Jan 13 11:21:07 sergey kernel[0]: VoodooSDHC: sleep requested with state 0
Jan 13 11:21:07 sergey kernel[0]: System Sleep
Jan 13 11:21:17 sergey kernel[0]: Wake reason = PWRB LID
Jan 13 11:21:17 sergey kernel[0]: System Wake
Jan 13 11:21:17 sergey kernel[0]: USB (EHCI):Port 1 on bus 0xfa connected or disconnected: portSC(0x301002)
Jan 13 11:21:17 sergey kernel[0]: The USB device Laptop Integrated Webcam (Port 1 of Hub at 0xfa000000) may have caused a wake by being disconnected
Jan 13 11:21:17 sergey kernel[0]: VoodooSDHC: wakeup requested with state 2
Jan 13 11:21:19 sergey kernel[0]: Ethernet [AppleYukon2]: Link up on en0, 100-Megabit, Full-duplex, Symmetric flow-control, Debug [78ed,6c40,0de1,0000,45e1,0000]

More faster and again all drivers wake up successfully.
CODE
bash-3.2# kextstat | grep -v apple
Index Refs Address    Size       Wired      Name (Version) <Linked Against>
   27    0 0x34305000 0x6000     0x5000     org.voodoo.driver.PS2Controller (1.1.0) <13 7 5 4 3 1>
   44    0 0x342e3000 0x4000     0x3000     org.voodoo.VoodooSDHC (1.1.2b1) <17 14 5 4 3 1>
   46    5 0x34518000 0x5000     0x4000     org.netkas.FakeSMC (3.1.0) <13 7 5 4 3>
   48    0 0x3451d000 0x3000     0x2000     org.voodoo.driver.PS2Keyboard (1.1.1) <29 5 4 3>
   76    0 0x34970000 0x3000     0x2000     org.slice.ACPIMonitor (1) <46 13 7 5 4 3>
   81    0 0x34cd7000 0x1f000    0x1e000    org.voodoo.driver.VoodooHDA (2.7.2) <80 14 7 5 4 3>
   83    0 0x34a9d000 0x9000     0x8000     org.voodoo.driver.PS2Trackpad (1.1.1) <29 5 4 3>
   87    0 0x34a85000 0x2000     0x1000     org.ivik.driver.GenericBrightness (1) <66 13 4 3>
  102    0 0x34fc1000 0x4000     0x3000     org.mozodojo.IntelCPUMonitor (1.0) <46 7 5 4 3>
  106    1 0x34ff0000 0x3000     0x2000     org.mozodojo.SuperIOFamily (1.0.0d1) <46 7 5 4 3>
  107    0 0x35013000 0x3000     0x2000     org.slice.PC8739x (1) <106 46 7 5 4 3>
  108    0 0x352cd000 0x3000     0x2000     org.slice.sensor.X3100 (1.0) <46 14 4 3>
bash-3.2#

Also not native
AppleACPIBatteryManager.kext v1.1
IOPlatformPluginFamily.kext - corrected MacBook41.plist
AppleYukon2.kext - binary patched for Mac-address.

PS: Forgot to mention IOPCIFamily - my version 2.6.3
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
vincent99
post Jan 13 2011, 11:39 AM
Post #45
_Hi slice, please can you upload the AppleACPIBatteryManager.kext v1.1? I found only 1.0.15 version. Thanks wink.gif
ASUS EeePc ha1005a
Slice
post Jan 13 2011, 01:24 PM
Post #46
QUOTE (vincent99 @ Jan 13 2011, 03:39 PM) *
_Hi slice, please can you upload the AppleACPIBatteryManager.kext v1.1? I found only 1.0.15 version. Thanks wink.gif

Here?
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
FormerlyKnownAs
post Jan 19 2011, 03:33 PM
Post #47
HI Slice

I complied from your branch last night with latest changes. I'm using the same set of modules previously posted.
I'm still getting some wacky results as far a acpipatcher goes. System still running at stock fsb despite my overclock and GUI is still "zoomed" with only part of the active screen visible.

Attached File  slice_bdmesg.zip ( 2.78K ) Number of downloads: 3


D
10.6.4 retail, SW RAID0, Chameleon 2 (Some variant of!), DSDT tickled a little b1t
Intel Core 2 Quad Processor Q9450
MSI Platinum/ Zilent P45 - EFI BIOS v1.0 current backup - asus p5q pro turbo
XFX Radeon HD5770 1GD DDR5
4GB Crucial DDR2 PC2 8500 1066MHz
Slice
post Jan 19 2011, 06:04 PM
Post #48
QUOTE (FormerlyKnownAs @ Jan 19 2011, 07:33 PM) *
HI Slice

I complied from your branch last night with latest changes. I'm using the same set of modules previously posted.
I'm still getting some wacky results as far a acpipatcher goes. System still running at stock fsb despite my overclock and GUI is still "zoomed" with only part of the active screen visible.

Attached File  slice_bdmesg.zip ( 2.78K ) Number of downloads: 3


D

Thank you for the report.
Now I see about what to think
QUOTE
Unable to start ATI5000Enabler.dylib

And I see this info correspond to your overclocked speed.
CODE
Patched SMBIOS CPU Info:
FSB=400
MaxSpeed=3800
CurrentSpeed=3200
Family=c2 Socket=1
Cores=4 Enabled=4 Threads=4
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
FormerlyKnownAs
post Jan 19 2011, 07:52 PM
Post #49
QUOTE (Slice @ Jan 19 2011, 06:04 PM) *
And I see this info correspond to your overclocked speed.
CODE
Patched SMBIOS CPU Info:
FSB=400
MaxSpeed=3800
CurrentSpeed=3200
Family=c2 Socket=1
Cores=4 Enabled=4 Threads=4


Yes this is reporting the correct OC speed.

Is this also odd?
CODE
Found SMBIOS System Information Table 1
Customizing SystemID with : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

NVRAM get a name

Darwin/x86 boot v5.0.132 - Chameleon v2.5-RC5m 708
Build date: 2011-01-19 01:45:26
4095MB memory
// info removed
Overclocked CPU from 3800MHz to 3200MHz
Found SMBIOS System Information Table 1
Customizing SystemID with : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


sorry have removed/ lost original value so an't remember if the same!
I see this entry only once with other booters?

This post has been edited by FormerlyKnownAs: Jan 19 2011, 07:58 PM
10.6.4 retail, SW RAID0, Chameleon 2 (Some variant of!), DSDT tickled a little b1t
Intel Core 2 Quad Processor Q9450
MSI Platinum/ Zilent P45 - EFI BIOS v1.0 current backup - asus p5q pro turbo
XFX Radeon HD5770 1GD DDR5
4GB Crucial DDR2 PC2 8500 1066MHz
Slice
post Jan 19 2011, 08:41 PM
Post #50
QUOTE (FormerlyKnownAs @ Jan 19 2011, 11:52 PM) *
Yes this is reporting the correct OC speed.

Is this also odd?
CODE
Found SMBIOS System Information Table 1
Customizing SystemID with : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

NVRAM get a name

Darwin/x86 boot v5.0.132 - Chameleon v2.5-RC5m 708
Build date: 2011-01-19 01:45:26
4095MB memory
// info removed
Overclocked CPU from 3800MHz to 3200MHz
Found SMBIOS System Information Table 1
Customizing SystemID with : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


sorry have removed/ lost original value so an't remember if the same!
I see this entry only once with other booters?

There are dust remaining after my attemps to understand what is the best UUID, how to get it, and how to use it.
But in any case System Profiler how me other Hardware UUID. No matter what I did during boot.
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
FormerlyKnownAs
post Jan 20 2011, 05:35 PM
Post #51
QUOTE (Slice @ Jan 19 2011, 08:41 PM) *
There are dust remaining after my attemps to understand what is the best UUID, how to get it, and how to use it.
But in any case System Profiler how me other Hardware UUID. No matter what I did during boot.


I didn't check system profiler. Just reinstalled to test and System UUID vales from both methods show the same in bdmesg but I have different value in system profiler also.

D
10.6.4 retail, SW RAID0, Chameleon 2 (Some variant of!), DSDT tickled a little b1t
Intel Core 2 Quad Processor Q9450
MSI Platinum/ Zilent P45 - EFI BIOS v1.0 current backup - asus p5q pro turbo
XFX Radeon HD5770 1GD DDR5
4GB Crucial DDR2 PC2 8500 1066MHz
Qortado
post Jan 21 2011, 02:36 AM
Post #52
QUOTE (Slice @ Jan 13 2011, 11:24 AM) *

What about VoodooSDHC (1.1.2b1) ?
Slice
post Jan 21 2011, 07:33 AM
Post #53
QUOTE (Qortado @ Jan 21 2011, 06:36 AM) *
What about VoodooSDHC (1.1.2b1) ?

Here
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
Qortado
post Jan 21 2011, 12:08 PM
Post #54
QUOTE (Slice @ Jan 21 2011, 05:33 AM) *

Thanks, I was looking under Hardware Information
Azimutz
post Jan 21 2011, 04:14 PM
Post #55
Hi Slice,
bad news tongue.gif the booter from your Chameleon branch gives me instant reboot right after "boot0: done", any rev.
I don't have any clue of were the problem is coming from at this point!
All i can say is that i also can't boot Meklort's branch; the last rev i can boot from his branch, is 671.
But the problem with his branch is a bit different; i do get an instant reboot, but only after all modules are loaded. Still need to inform Mek about this...
Any idea?
The Assembla version works.. not perfect but i can boot without major problems.

Anyway, i'll be back later for more... got some stuff to talk with you about this post and the "kernel cache" stuff...

See you later.

This post has been edited by Azimutz: Jan 22 2011, 10:22 AM
Slice
post Jan 21 2011, 06:43 PM
Post #56
Did you place the booter into EFI? I didn't try and I think the problem may be here.
And more. You check my compilation or your own? May be different.
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
Azimutz
post Jan 22 2011, 10:57 AM
Post #57
No Slice, i only use EFI partition if i'm forced to, for testing purposes or so.
Going to try the booter from the first post... i've been compiling it my self.
Thanks for reminding me smile.gif

Edit: same problem. Will try to check what's going on; if you were using trunk instead of Meklort's branch, it would be easier to check rolleyes.gif
Will be back.. still need to check some stuff about the platform uuid...

This post has been edited by Azimutz: Jan 22 2011, 11:37 AM
Slice
post Jan 22 2011, 11:57 AM
Post #58
I think the Meklort's module base bootloader give us more flexibility to check: you can exclude almost all modules from loading except Sysmbols.dylib to see what is happen.
Also you can compile some modules with DEBUG_XXX=1 to boot verbose.
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
Azimutz
post Jan 27 2011, 10:04 PM
Post #59
yeah... i understand what you mean. But, i'm having trouble trying to study "normal" Chameleon's code and also keep up with all the changes on Mek's branch (and all the others, for that matter). I have to take it slow... Don't get me wrong, i do like the modules system and he's certainly doing a great work, all on it's own. It's just that i know "normal" Chameleon a lot better... it would be easier for me to spot a problem if you were using trunk.

Anyway, back to your booter...
You forgot to add "modules_support.s" to boot2 folder on the last rev (714); it wont compile without it.
I still get the instant reboot like i explained before, even without modules; as far as i can see modules don't even start loading.
It's some other problem... i really don't know were to start looking...
Slice
post Jan 28 2011, 08:09 AM
Post #60
As well as Meklort I do not propose to return to trunk code. It is not updated since rev654 no matter how many bugs are found. I am looking forward and working on modules system. I reported bugs with these on voodooproject. New revision is not working and I am in searching why.
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.5, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2

8 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
ClosedStart a new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: