ProjectOSX

Welcome Guest!

Returning User? Login here.

Want membership privileges? Register here.

5 Pages V  « < 3 4 5  
Start a new topic Add Reply
> Nvclock Darwin Port + Mapmemory Driver + Source
iLeopod
post Feb 4 2011, 12:14 PM
Post #81
9800GT with b5_6
CODE
-- General info --
Card:         Unknown Nvidia card
Architecture:     G92 A2
PCI id:     0x605
GPU clock:     601.712 MHz
Bustype:     PCI-Express

-- Shader info --
Clock: 1512.000 MHz
Stream units: 112 (01111111b)
ROP units: 16 (1111b)
-- Memory info --
Amount:     512 MB
Type:         256 bit DDR3
Clock:         899.996 MHz

-- PCI-Express info --
Current Rate:     16X
Maximum rate:     16X

-- Sensor info --
Sensor: Analog Devices ADT7473
Board temperature: 36C
GPU temperature: 48C
Fanspeed: 1725 RPM
Fanspeed mode: manual
PWM duty cycle: 29.8%

-- VideoBios information --
Version: 62.92.52.00.09
Signon message: GeForce 9800 GT VGA BIOS
Performance level 0: gpu 600MHz/shader 1500MHz/memory 900MHz/0.00V/100%
VID mask: 3
Voltage level 0: 0.95V, VID: 0
Voltage level 1: 1.00V, VID: 1
Voltage level 2: 1.05V, VID: 2
Voltage level 3: 1.10V, VID: 3
youminbuluo
post Mar 4 2011, 08:33 AM
Post #82
So why is 0x01d8, "G72M [GeForce Go 7400]", MOBILE not in your list.
But { 0x01d0, "G72 [GeForce 7350 LE]", DESKTOP },
{ 0x01d2, "G72 [GeForce 7550 LE]", DESKTOP },
{ 0x01d6, "G72M [GeForce Go 7200]", MOBILE },

are?


hackintosh:nvclock0.8b5_7-bin-universal mac$ ./mapMemoryDriverClient
1 : IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/PEGP@1/IOPCI2PCIBridge/VGA@0


hackintosh:nvclock0.8b5_7-bin-universal mac$ sudo ./nvclock -f -i
Segmentation fault



This post has been edited by youminbuluo: Mar 4 2011, 08:40 AM
Gringo Vermelho
post Mar 6 2011, 11:00 PM
Post #83
QUOTE (real3x @ Nov 19 2010, 10:18 AM) *
Is it possible to add support for Gtx460 ?

CODE
GeForce GTX 460
PCI id:     0x0e22

Seconded. This is from an ASUS 1GB ENGTX460, same device ID as above:
CODE
Gringos-MacPro:nvclock0.8b5_7-bin-universal Gringo$ sudo ./nvclock -f -i
-- General info --
Card:         Unknown Nvidia card
Architecture:     GC4 A1
PCI id:     0x0000
Subvendor id:     0x0000
GPU clock:     -2147483.750 MHz
Bustype:     PCI

-- Memory info --
Amount:     0 MB
Type:         128 bit SDR
Clock:         -2147483.750 MHz


This post has been edited by Gringo Vermelho: Mar 7 2011, 06:05 AM
ASUS P8Z77-V Pro - EVGA GTX 660 - i5-3570K - 10.9.1 retail - Chameleon 2.2 svn r22xx
mrmojorisin17
post Mar 29 2011, 07:43 AM
Post #84
Works great with my Zotac nVidia GeForce 8800GT 512MB wink.gif

CODE
-- General info --
Card: G92 [GeForce 8800 GT]
Architecture: G92 A2
PCI id: 0x0611
Subvendor id: 0x19da
GPU clock: 663.428 MHz
Bustype: PCI-Express

-- Shader info --
Clock: 1620.000 MHz
Stream units: 112 (01111111b)
ROP units: 16 (1111b)
-- Memory info --
Amount: 512 MB
Type: 256 bit DDR3
Clock: 899.996 MHz

-- PCI-Express info --
Current Rate: 16X
Maximum rate: 16X

-- Sensor info --
Sensor: Analog Devices ADT7473
Board temperature: 42C
GPU temperature: 52C
Fanspeed: 840 RPM
Fanspeed mode: manual
PWM duty cycle: 33.3%

-- VideoBios information --
Version: 62.92.24.00.00
Signon message: GeForce 8800 GT VGA BIOS
Performance level 0: gpu 660MHz/shader 1600MHz/memory 900MHz/0.00V/100%
VID mask: 3
Voltage level 0: 0.95V, VID: 0
Voltage level 1: 1.00V, VID: 1
Voltage level 2: 1.05V, VID: 2
Voltage level 3: 1.10V, VID: 3


Also fan speed control works.

Thanks

This post has been edited by mrmojorisin17: Mar 30 2011, 08:46 PM
Lancool PC-K58 / Lancool W-KM2AB-5 / Corsair HX520 / Intel Core i5-2500K / Noctua NH-U12P SE2 + Noctua NF-P12 @870-900rpm / Asus P8P67-M PRO / Zotac GeForce 8800GT (ZT-88TES3P-FSP) / Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 / G. Skill Ripjaws-X (F3-12800CL7D-4GBXM) / OCZ Vertex 2 60GB (OCZSSD2-2VTX60GB) / WD Caviar Green 1TB (WD10EARS) / Pioneer DVR-216BK / Logitech C200 / Scythe Kaze Master / Acer AL1922 / Apple Keyboard con tastierino numerico / Logitech M205 / Scythe Slip Stream (SY1225SL12M) @690-720rpm / Sharkoon System Fan Series (4044951005932) @570-600rpm
ownliwon
post Jun 21 2011, 08:00 PM
Post #85
Would I be able to UNDERCLOCK a gtx 260 with this tool?

reason being, I have an OC MSI GTX 260 but my Power supply is only 500w.
In win7 I use nvidia's performance tool to underclock and run games with no problems.
Gringo Vermelho
post Jun 22 2011, 08:41 PM
Post #86
Try it and report back!

Another way could be to use nibitor (available at mvktech.net) to modify your video card's BIOS and lower the clocks, then load the modified BIOS with Chameleon GraphicsEnabler or NVEnabler.kext.

You could also flash the video card with your modified BIOS to permanently run it at slower clock speeds on any OS. Keep the original BIOS around for when you can afford a better PSU and then flash it back to the card.

Or, you could experiment with editing AppleGraphicsPowerManagement.kext and throttle the card there.

This post has been edited by Gringo Vermelho: Jun 22 2011, 08:44 PM
ASUS P8Z77-V Pro - EVGA GTX 660 - i5-3570K - 10.9.1 retail - Chameleon 2.2 svn r22xx
macthekid
post Sep 16 2011, 06:53 AM
Post #87
I am going to attempt to help this application along, at least until I decide its not worth it and go buy a compatible AMD/ATI card.
But until then I have some questions and will be turning here to get some insight on where I should look first.

For the last few days I have been searching for a way to monitor and tune the speed of my Graphics card fan. My card is an EVGA 9800GT w/ 512MB DDR3.
And before you say its not supported, hear me out. I was able to get this working back in 10.6.5 with the same card, and the experimental version of nvClock posted at the head of this thread. I got it working after a few weeks of hair-pulling then, by changing some code and locally compiling the binary.
Unfortunately I didn't keep logs of those steps, and have some reason to believe things are a little different now.

So following others posts, here is what the "nvclock -f -i" posts:
CODE
Unhandled init script entry with id '0x96' at 0xc9ba
-- General info --
Card:         G92 [GeForce 9800 GT]
Architecture:     G92 A2
PCI id:     0x0605
Subvendor id:     0x3842
GPU clock:     300.856 MHz
Bustype:     PCI-Express

-- Shader info --
Clock: 1620.000 MHz
Stream units: 112 (11011111b)
ROP units: 16 (1111b)
-- Memory info --
Amount:     512 MB
Type:         256 bit DDR3
Clock:         950.400 MHz

-- PCI-Express info --
Current Rate:     16X
Maximum rate:     16X

-- Sensor info --
Sensor: G84 GPU Internal Sensor
GPU temperature: 41C

-- VideoBios information --
Version: 62.92.69.00.70
Signon message: NVIDIA GeForce 9800 GT VGA BIOS
Performance level 0: gpu 300MHz/shader 600MHz/memory 100MHz/0.95V/100%
Performance level 1: gpu 650MHz/shader 1625MHz/memory 950MHz/1.05V/100%
VID mask: 3
Voltage level 0: 0.95V, VID: 0
Voltage level 1: 1.00V, VID: 1
Voltage level 2: 1.05V, VID: 2
Voltage level 3: 1.10V, VID: 3


Here is the data from the debug option, incase this could be of helpful reference:
CODE
Unhandled init script entry with id '0x96' at 0xc9ba
--- G92 [GeForce 9800 GT] GPU registers ---
NV_PMC_BOOT_0 (0x0): 092280a2
NV_PBUS_DEBUG_0 (0x1080): 00002410
NV_PBUS_DEBUG_1 (0x1084): 00041469
NV_PBUS_DEBUG_2 (0x1088): 00000000
NV_PBUS_DEBUG_3 (0x108c): 000000d2
NV_10F0 (0x10f0): 00000000
NV_1540 (0x1540): f30f00df
NV_15B0 (0x15b0): 00000000
NV_15B4 (0x15b4): 00000000
NV_15B8 (0x15b8): 00000000
NV_15F0 (0x15f0): 00000000
NV_15F4 (0x15f4): 00000000
NV_15F8 (0x15f8): 00000000
NV_PBUS_PCI_0 (0x1800): 060510de
NV_PBUS_PCI_0 (0x182c): c9773842
NV_C010 (0xc010): 00000000
NV_C014 (0xc014): 00000000
NV_C018 (0xc018): 00000000
NV_C01C (0xc01c): 00000000
NV_C020 (0xc020): 00000000
NV_C024 (0xc024): 00000000
NV_C028 (0xc028): 00000000
NV_C02C (0xc02c): 00000000
NV_C040 (0xc040): 2e80daa3
NV_4000 (0x4000): 00000000
NV_4004 (0x4004): 00000000
NV_4008 (0x4008): 1018a200
NV_400C (0x400c): 00002c05
NV_4010 (0x4010): 00000000
NV_4014 (0x4014): 00000000
NV_4018 (0x4018): 00001200
NV_401C (0x401c): 00001c03
NV_4020 (0x4020): 00000000
NV_4024 (0x4024): 00001e02
NV_4028 (0x4028): a0090000
NV_402C (0x402c): 00002707
NV_4030 (0x4030): a0090000
NV_4034 (0x4034): 00001002
NV_4038 (0x4038): 00000000
NV_403C (0x403c): 00000000
NV_4040 (0x4040): 00010000
NV_4044 (0x4044): 00010000
NV_4048 (0x4048): 00000000
NV_404C (0x404c): 00000000
NV_4050 (0x4050): 00010000
NV_4054 (0x4054): 00000000
NV_4058 (0x4058): 00000000
NV_405C (0x405c): 00000000
NV_4060 (0x4060): 00010000
NV_E100 (0xe100): 00000910
NV_E114 (0xe114): 00001046
NV_E118 (0xe118): 000005b2
NV_E11C (0xe11c): 00000001
NV_E120 (0xe120): 00000000
NV_E300 (0xe300): 00000100
NV_20008 (0x20008): c0083640
NV_20400 (0x20400): 00000028
NV_PDISPLAY_SOR0_REGS_BRIGHTNESS(c084): 00000000
NV_PFB_CFG0 (0x100200): 01001800
NV_PFB_CFG0 (0x100204): 01449000
NV_PFB_CFG0 (0x100208): 00000000
NV_PFB_CFG0 (0x10020c): 20000000
NV_PFB_218  (0x100218): 01000101
NV_PFB_TIMING0 (0x100220): 02040606
NV_PFB_TIMING1 (0x100224): 0d010905
NV_PFB_TIMING2 (0x100228): 02020102
NV_PFB_474     (0x100474): 00000000
NV_PEXTDEV_BOOT_0 (0x101000): 8f42948e
NV_NVPLL_COEFF_A (0x680500): 00000000
NV_MPLL_COEFF_A (0x680504): 00000000
NV_VPLL_COEFF (0x680508): 00000000
NV_PLL_COEFF_SELECT (0x68050c): 00000000
NV_NVPLL_COEFF_B (0x680570: 00000000
NV_MPLL_COEFF_B (0x680574: 00000000


I have also noticed, there is a repeating error at the beginning of these print-outs which I believe may have something to do with why nvClock does not work with my card/9800GT
Attempting to set the fan-speed, or force-set the speed result in the same overlying error and the message that my card isn't supported. I am certain it is functional, however, I just don't remember how to get it to that point.
In Ubuntu was able to use the "coolbits" option to enable my fan control, but don't rightfully know the differences between how cool bits accessed my card settings and how nvclock attempts to.

Has anyone else got any information on where the problem could be localized and possibly solved within the code of nvClock port or otherwise driver configurations?

My sincerest apologies if this is a "n00b" question. I'm only looking for some pointers in the right direction not a hand to hold me while I step lightly through.
Thanks much for any extra help, I hope I can be of some help to you all as well.

This post has been edited by macthekid: Sep 16 2011, 06:58 AM
osxfr33k
post Nov 4 2011, 07:14 PM
Post #88
Can this ID be added? GTX 560M 3GB Vram



PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 3072 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x1251
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: 70.26.29.00.0C
Displays:
Display:
Resolution: 1920 x 1080
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Clover pre 2837
Auto Patched DSDTs
5 towers: Asus Maximux Formula Special Editions with Rampage Formula Bios conversion, Gigabyte GA-EP35-DS4, GA-EP45-UD3P, GA-G41M-ES2, GA-Z68X-UD4-B3, Z77X-UP5-TH, i7-3770k
5 Quad Core Processors: QX6850/Q9650/Q6600/i7-2600K/i7-3770k
MAC PRO EARLY 2008 Xeon 8 Core/10GB RAM/4TB Seagates
Asus G51JX i7-720QM. 8GB Kingston Ram. HM55 Chipset
Asus Gamers Notebook G74SX-XT1, G750jx nearly 100 % osx clone
Dell Laptops D820, D830, XPS M1530, MacBookPro Late 2013 Retina GT750 1TB PCIe SSD
avkdm
post Mar 30 2012, 10:33 PM
Post #89
Please add support for Nvidia GTX460 -Device ID 0x0e22

This post has been edited by avkdm: Mar 30 2012, 10:34 PM
RobertX
post Apr 20 2012, 05:40 AM
Post #90
Chipset Model: GeForce GT 520
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x1040
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: 75.19.1B.00.01 ...

"It seems your card isn't officialy supported in NVClock yet.
The reason can be that your card is too new.
If you want to try it anyhow [DANGEROUS], use the option -f to force the setting(s)"
...any chance of adding this card?...and if i choose to use the -f option...what happens? is it overclocking my card?
Asus P4P8x MB P4 2.8Ghz Northwood i865P ICH5 (Hyper-threading & PAT enabled) 2GB DDR400 memory onboard sound and ethernet EVGA GeForce 9400GT PCI 1 GB

5 Pages V  « < 3 4 5
Add Reply Start a new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: