ProjectOSX

Welcome Guest!

Returning User? Login here.

Want membership privileges? Register here.

 
Start a new topic Add Reply
> P5q-e Adi Ad2000b
Golden Chang
post Feb 6 2011, 01:46 PM
Post #1
I can't get my audio on work.
I have tried AppleHDA, Voodoo and all kext I have found, it just don't work.
Any solution for P5Q-E AD2000b audio card (Snow Leopard 10.6.6)?
Thanks!

This post has been edited by Golden Chang: Feb 6 2011, 01:46 PM
Slice
post Feb 6 2011, 05:02 PM
Post #2
Try again.
VoodooHDA v272 works with AD2000B
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.4, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
Golden Chang
post Feb 7 2011, 09:53 AM
Post #3
I still can't use.
System Profiler says "No build in audio".
I install my snow with Retail Snow DVD+10.6.6 Combo Update+MultiBeast(Easy Beast).
And I install VoodooHDA, It dosen't work, Am I missing some important steps that I should do?
Thanks!
Gringo Vermelho
post Feb 7 2011, 06:11 PM
Post #4
Read the whole thread:

http://www.projectosx.com/forum/index.php?showtopic=465
ASUS P8Z77-V Pro - EVGA GTX 660 - i5-3570K - 10.9.1 retail - Chameleon 2.2 svn r22xx
Golden Chang
post Feb 8 2011, 05:43 AM
Post #5
Hi,
But my system profiler->Audio(build in)->
only says it has a "Intel High Definition Audio" with an "Audio ID: 12",
but no "Device ID: " or anything else.
Thanks!
Slice
post Feb 8 2011, 08:07 AM
Post #6
QUOTE (Golden Chang @ Feb 8 2011, 09:43 AM) *
Hi,
But my system profiler->Audio(build in)->
only says it has a "Intel High Definition Audio" with an "Audio ID: 12",
but no "Device ID: " or anything else.
Thanks!

To have info in System Profiler do the follow patch into DSDT
CODE
Device (HDEF)
{
Name (_ADR, 0x001B0000)
Name (_PRW, Package (0x02)
{
0x0D,
0x03
})
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x0C)
{
"codec-id",
Buffer (0x04)
{
0x16, 0x76, 0x84, 0x83
},

"layout-id",
Buffer (0x04)
{
0x0C, 0x00, 0x00, 0x00
},

"model",
Buffer (0x14)
{
"Sigmatel 9228X/Dell"
},

"device_type",
Buffer (0x16)
{
"High Definition Audio"
},

"PinConfigurations",
Buffer (0x1C)
{
/* 0000 */ 0x40, 0x10, 0x21, 0x01, 0x20, 0x91, 0xA7, 0x90,
/* 0008 */ 0x30, 0x41, 0x17, 0x90, 0x10, 0x10, 0x81, 0x01,
/* 0010 */ 0x50, 0x10, 0x01, 0x01, 0x70, 0x00, 0x56, 0x98,
/* 0018 */ 0x60, 0x31, 0xA6, 0x90
},

"built-in",
Buffer (One)
{
0x00
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}

Attached File  Screen_shot_2011_02_08_at_11.08.07.png ( 72.24K ) Number of downloads: 39

Good luck!
i3-2120 GA-H61M-S1 UEFI, Radeon HD6670-UEFI, ALC887(VoodooHDA 2.8.6), OS⌘10.9.4, OS⌘ 10.7.5 Clover FakeSMC_plugins_3.3.1 Realtek LAN v3.1.2
Golden Chang
post Feb 8 2011, 04:25 PM
Post #7
Hi,
your audio seems to be "Sigmatel 9228X/Dell"
my audio is ADI AD2000b (P5Q-E),
So I pacth my DSDT with "http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=223205",
Now,
System Profiler says it has a speaker->unknown & Audio ID: 12.
That's only what it says.
No Device ID or anything else.
A Lot of Thanks!
Gringo Vermelho
post Feb 9 2011, 05:02 PM
Post #8
You haven't read the thread I linked above. Seriously, just go read it, everything you need is there.

Here let me give you a push..you need the ICHx HDEF device from this post:
http://www.projectosx.com/forum/index.php?...post&p=3781

Having audio information appearing in System Profiler is not required, you can have perfectly working audio without anything listed there.

This post has been edited by Gringo Vermelho: Feb 9 2011, 05:03 PM
ASUS P8Z77-V Pro - EVGA GTX 660 - i5-3570K - 10.9.1 retail - Chameleon 2.2 svn r22xx

Add Reply Start a new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: